Close
IOAN TIUREAN

BIOGRAFIE SPORTIVĂ

În anul 1977 am început să practic sportul. Am făcut atletism până în 1985 după care am continuat cu Judo până în 1989. Din 1989 până în 1992 am practicat Karate Shotokan.
În 1992 am început să practic Taekwondo WTF iar din 1997 am început să predau această disciplină.
În 1999 am obținut primul Dan în Taekwondo WTF.
În anul 2000 am înființat Clubul Sportiv Koryo și l-am afiliat la Federația Română de Taekwondo, structură din care am făcut parte până în 2009. În tot acest timp am îndeplinit diferite funcții în conducerea acestei federații: (vicepreședinte (Director Zonă), director al Departamentului de Pumsae, director adjunct al Comisiei Centurilor Negre).
În 2001 am fost licențiat ca instructor de Taekwondo WTF iar în 2002 am absolvit Școala Națională de Antrenori cu specializarea Taekwondo.
În anul 2005 am absolvit cursul pentru Arbitrii Internaționali de Pumsae, organizat de World Taekwondo Federation în Stuttgart, Germania.
În anul 2009 am înființat Asociația Română de Taekwondo, la care până în prezent au aderat aproximativ 20 de cluburi de Taekwondo.
În 2014 am participat la cursul de Masterat în Taekwondo organizat de către World Taekwondo Academy în Taekwondowon, Muju – Korea. În urma absolvirii acestui curs, am fost certificat ca Maestru clasa a III-a în Taekwondo.
În 2017 am fost invitat să susțin examenul pentru obținerea gradului 6 Dan în Korea. Am promovat acest examen, devenind astfel primul român practicant de Taekwondo WT, examinat la Kukkiwon – Centrul Mondial al Taekwondo, și prima Centură Neagră 6 Dan Kukkiwon, cel mai mare grad în Taekwondo WT din România.
Tot în 2017 am participat la alte două cursuri organizate de către World Taekwondo Academy în America (New York). Este vorba de un al doilea curs de Masterat în Taekwondo și de un curs de specializare ca examinator al Kukkiwon. În urma absolvirii acestor cursuri, am fost certificat ca Maestru clasa a II-a în Taekwondo, respectiv Examinator clasa a II-a.
În aprilie 2022, am absolvit cursul de Taekwondo Defense, organizat de Word Taekwondo Defence Federation în Germania, iar în urma examenului final, am obținut 1 Dan în Taekwondo Defense și licența de instructor nivel C în această disciplină.

CERTIFICĂRI

FOTO

VIDEO

1 Comment

  • Laura Posted December 4, 2022 8:57 am

    Cel mai tare antrenor!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *